2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

A pozsonyi Ligetfaluban kedd reggel több általános iskolánál is bombát jelentettek be. A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák. Ezt Mária Halašková, Ligetfalu városrész szóvivője erősítette meg a TASR-nek.

„Az általános iskolák igazgatói és igazgatónői követték a megadott utasításokat. Az általános iskolák gyermekei és dolgozói elhagyták az épületeket, a rendőrség a biztonság érdekében átkutatta az épületeket” - zárta Halašková.

Az érintett általános iskolák egyikében sem erősítették meg bomba jelenlétét, és más eszközöket vagy anyagokat sem találtak. A tanulók így visszatérhettek az osztályaikba. „A jelenlegi információk szerint a tanítás már folyik” - tette hozzá Halašková.

A Cseklészi Általános Iskolában is jelentettek be bombát kedd reggel.

Tomáš Drucker (Hlas-SD) oktatási miniszter a közösségi médiában megerősítette, hogy újra megjelentek az iskolák elleni bombafenyegetések. „Határozottan elítélem ezt a példátlan cselekedetet, amely gyermekeinket, szüleinket és pedagógusainkat veszi célba” - mondta Drucker. Biztosított arról, hogy a helyzetet felelősségteljesen figyelemmel kísérik, és a belügyminisztériummal és az illetékes rendőri erőkkel együttműködve gondoskodnak a biztonságról. Az oktatási és a belügyminisztérium ugyanakkor közös sajtótájékoztatót hívott össze az iskolák jelenlegi biztonsági helyzetéről.

Forrás: teraz.sk

Címkék: bombariadó, iskola, pozsony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 11. 14:40, szerda | Rendőrségi

Šutaj Eštok: Az iskolákat mesterséges intelligenciával ellátott kamerarendszer fogja lefedni

A cél a különböző biztonsági fenyegetések terjedésének megakadályozása.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.

2024. Augusztus 28. 14:49, szerda | Rendőrségi

Több mint 1000 rendőr felügyeli majd a csütörtöki SNP-ünnepségeket

A belügyminiszter szerint a rendőrség drónokat és drónelhárító technológiát is bevet majd, hogy az ünnepségek alatt figyelemmel kísérje a helyzetet.

2024. Augusztus 06. 17:59, kedd | Rendőrségi

Megszűnik a NAKA

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) augusztus végén megszűnik. Erre Juraj Šeliga, a Demokraták pártjának képviselője hívta fel a figyelmet, illetve a Sme.sk portál is beszámolt a hírről.