2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2024. Június 18. 11:51, kedd | Sport
Forrás: teraz.sk

SZENZÁCIÓ: Szlovákia legyőzte Belgiumot

SZENZÁCIÓ: Szlovákia legyőzte Belgiumot

Frankfurtban a szélső Ivan Schranz szerezte az egyetlen gólt a hetedik percben.

A szlovák válogatott 1:0-ra nyerte az Európa-bajnokság E-csoportjának nyitómérkőzését az esélyesebb Belgium ellen. Frankfurtban a szélső Ivan Schranz a hetedik percben szerezte az egyetlen gólt. A szlovákokat kétszer is megmentette a góltól a VAR-rendszer, amely az első félidőben Romelu Lukaku lesét, a másodikban pedig Lois Openda kezezését erősítette meg. Francesco Calzona edző csapata legközelebb pénteken 15.00 órakor Ukrajnával találkozik Düsseldorfban.

A szlovákok taktikailag kiváló első félidőt produkáltak. Az elején ugyan sikerült helyzetet kialakítania a belga Lukakunak, de gólt nem tudott szerezni. A másik oldalon a szlovák csapat a hetedik percben aktív támadójátékból és egy nagy helyzetből profitált. Orel Mangala keresztlabdáját levédekezték, majd Ivan Schranz látványos beadása után Juraj Kucka jutott lövéshez, akinek próbálkozását Koen Casteels közvetlenül Schranz elé hárította, aki nem habozott, és vezetéshez juttatta Szlovákiát. A térfélcsere után a belgák örülhettek az egyenlítésnek, de Lukaku gólját les miatt érvénytelenítették. A 62. percben Hancko fantasztikusan hárított, a labdát a gólvonalról rúgta ki. A VAR-rendszer ismét a szlovákoknak kedvezett a 86. percben, amikor Openda kezezését észlelte, és elvette Lukaku második gólját is a mérkőzésen.

A szlovákok történelmük során másodszor jegyeztek győztes belépőt nagy tornán. Az előző kontinensbajnokságon is három ponttal kezdtek, Lengyelországot verték 2:1-re. 2016-ban Franciaországban 1-2-es vereséget szenvedtek Wales ellen. A dél-afrikai világbajnokságon az első mérkőzésen 1-1-es döntetlent értek el Új-Zélanddal.

Forrás: teraz.sk

Címkék: EURO 2024, szlovákia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 11:38, szerda | Sport

EB: Az osztrákok váratlanul megnyerték a D-csoportot, az angolok döntetlennel is csoportelsők

Az osztrákoknak három pontjuk volt a meccs előtt a Lengyelország elleni 3:1-es győzelem után, a franciáktól 0:1-re kikaptak, és +1-es mérlegükkel tudták, hogy a továbbjutáshoz elég a jobb gólarány, mint a magyaroké (-3).

2024. Június 25. 12:47, kedd | Sport

A Florida nyerte a Stanley Kupát, 4:3-ra verte az Edmontont

A Florida jatékosai annak ellenére emelték a fejük fölé a legértékesebb trófeát, hogy a döntő szériában ellenfelük 0-3-ról egyenlíteni tudott.

2024. Június 24. 10:51, hétfő | Sport

EURO 2024: Magyarország legyőzte Skóciát

A magyar válogatott ezzel a győzelemmel életben tartotta a továbbjutás esélyét. Marco Rossi csapatának jelenleg három pontja van, ugyanannyi, mint Ausztriának és Szlovákiának, de a magyaroknak rosszabb a a gólkülönbsége.

2024. Június 14. 12:27, péntek | Sport

Kezdődik az EURO 2024!

Június 14-én, pénteken 21.00 órakor kezdődik a müncheni Allianz Arénában a labdarúgó Európa-bajnokság, amelynek A csoportjában Németország és Skócia lép pályára elsőként.