2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport
Forrás: teraz.sk

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.

Különleges díjat kap az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) a portugál csatár, Cristiano Ronaldo, amelyet a Bajnokok Ligája csütörtöki főtáblás sorsolásán adnak át neki. Az UEFA elnöke, Aleksander Čeferin adja majd át neki a díjat a BL-ben nyújtott teljesítményéért.

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben. Hét idényben volt gólkirály, a 2013/2014-es szezonban rekordot jelentő 17 gólt szerzett. Emellett ő az egyetlen játékos, aki három döntőben is betalált.

A harminckilenc éves csatár öt trófeát nyert ebben a rangos klubversenyben - egyszer a Manchester Uniteddel, négyszer pedig a Reallal. „Cristiano Ronaldo az egyik legfényesebb csillag a Bajnokok Ligája csillagképén. A versenyben elért rendkívüli gólszerzői eredményei úgy tűnik, kiállják az idő próbáját, és figyelemre méltó kihívást jelentenek a jövő generációi számára. A legmagasabb szinten elért tartós kiválósága a csapat és az egyén sikereire való fáradhatatlan törekvéséről tanúskodik. Több mint két évtized alatt folyamatosan fejlesztette és finomította játékát, miközben megőrizte a gólszerzés és a gólok ünneplése iránti fiatalos szenvedélyét. Professzionalizmusa, munkamorálja, elhivatottsága és a legnagyobb színpadon való tündöklés képessége olyan tulajdonságok, amelyeket a labdarúgóknak a világ minden táján követniük kellene” - mondta Čeferin a DPA szerint.

Forrás: teraz.sk

Címkék: bl, Ronaldo, UEFA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 26. 10:49, hétfő | Sport

Lando Norris nyerte a Holland Nagydíjat

A brit az időmérőt is menyerte, azonban a rajt nem sikerült túl jól a számára, ugyanis Verstappen már az első métereken sikeresen megelőzte.