2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2022. December 07. 11:25, szerda | Magyarország
Forrás: cas.sk

Káosz Magyarországon: Fogy a benzin és a gázolaj a kutaknál

Káosz Magyarországon: Fogy a benzin és a gázolaj a kutaknál

Egyre komolyabb az üzemanyaghiány a magyar benzinkutakon. Nemcsak hétvégén, hanem hétfőn és kedden délelőtt is hosszú sorok alakultak ki a benzinkutaknál. Némelyiknél már nem lehet üzemanyagot kapni. - tájékoztatott az Index.

A MOL olajtársaság szerint a pánik azután tört ki, hogy számos benzinkútnál elfogyott az árszabályozott benzin és gázolaj. "A MOL benzinkutak továbbra is nyitva tartanak. A tartálykocsik folyamatosan úton vannak, és a Dunai finomító karbantartó munkái is terv szerint haladnak" - tájékoztatott a társaság nyilatkozatában.

A határmenti régiókban az autósok Szlovákiába kezdtek járni tankolni, ahol szintén káoszhelyzet alakult ki. A portfolio.hu szerint egyes benzinkutaknál már a rendőrségnek kellene irányítania a forgalmat.

A benzinkutaknál már múlt pénteken elkezdődött a fejetlenség, amikor is az autósok többsége még korlátos áron szeretett volna üzemanyagot vásárolni, aminek megvásárolható mennyiségét a magyar kormány korlátozni kezdte. Több benzinkútnál még a piaci áron kínált benzin és gázolaj esetében is korlátozták a vehető üzemanyag mennyiségét.

A magyar kormány 2021. november 15-től 480 forintos (1,17 eurós) literenkénti hatósági árat határozott meg az alap üzemanyagokra. Július 30-tól csak magyar rendszámú magángépjárművek, mezőgazdasági gépek és taxik vehetik igénybe a szabályozott árakat.

Forrás: cas.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 14:28, szerda | Magyarország

Pusztító vihar tombolt Magyarországon

A tűzoltók a villámlás és a kidöntött fák okozta károk helyreállításán dolgoznak. A vihar autókat, épületeket és utakat rongált meg.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Szeptember 03. 10:12, kedd | Rendőrségi

Újabb bombariadó miatt kutattak át egyes pozsonyi alapiskolákat

A szóban forgó intézmények a Černyševského, a Nobel téri, a Tupolevova, a Dudova, a Holíčska, a Gessayova és a Pankúchova általános iskolák.

2024. Augusztus 30. 14:36, péntek | Rendőrségi

A kormány bemutatta a rendőrséget érintő változásokat

Szeptember 1-jén megszűnik a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség, és három új szervezeti egység jön létre: a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, a Nemzeti Kábítószer-ellenes Egység és a Terrorelhárítási Központ.