2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Június 14. 12:50, péntek | Helyi
Forrás: teraz.sk

Hat embert kellett kimenteni a Kis-Dunából

Hat embert kellett kimenteni a Kis-Dunából

Két mentőautót és egy mentőhelikoptert küldtek a helyszínre.

Hat ember került veszélybe, miután egy kis csónak felborult a Kis-Dunán a dunaszerdahelyi járásban. Egy személy könnyebben megsérült, a többiek sérülés nélkül megúszták. Erről a közösségi hálón tájékoztatott a Szlovák Köztársaság Mentőorvosi Szolgálatának (OS ZZS) operatív központja.

A helyszínre két mentőautót és egy mentőhelikoptert küldtek. "Egy könnyű sérültet a mentősök a helyszínen elláttak. A többiek jól vannak" - közölte az OS ZZS.

"A személyeket sikerült kihúzni a folyóból" - mondta a TASR-nek Peter Čeliga, a nagyszombati Tűzoltó- és Mentőalakulat Megyei Igazgatóságának munkatársa. Hozzátette, hogy a hivatásos tűzoltók mellett az önkéntes tűzoltóság tagjai is beavatkoztak a helyszínen.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Kis-Duna, mentés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 10:01, csütörtök | Helyi

Késéssel kell számítani egyes Leo Express járatokon a hétvégén

A Leo Express tájékoztatja az utasokat, hogy a vasúti síneken történő munkálatok miatt 2024. június 22-23-án a Lég - Úszor szakaszon 9:50-14:10 között vonatpótló buszjáratokat vezetnek be.

2024. Június 05. 15:51, szerda | Helyi

A Duna felső részénél csökkenni, az alsónál viszont emelkedni fog a vízszint

Pozsonyban a tartós esőzésekből eredő áradások miatt másodfokú, a dunaszerdahelyi járásban első szintű hidrológiai figyelmeztetés van érvényben.

2024. Május 23. 20:50, csütörtök | Helyi

Somorja: Megkezdődött a Szent Orbán-napi vásár a Fő téren

Az idei vásár, amelyet május 23. és 25. között rendeznek meg Somorja főterén, kézműves és fogyasztási cikkek, valamint ételek és italok széles választékát kínálja.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.