2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2024. Szeptember 23. 12:48, hétfő | Sport
Forrás: teraz.sk

F1: Norris rajt-cél győzelmet aratott Szingapúrban

F1: Norris rajt-cél győzelmet aratott Szingapúrban

A 24 éves Norrisnak ez volt pályafutása és egyben szezonbeli harmadik győzelme.

A McLaren csapat brit pilótája, Lando Norris szuverén rajt-cél győzelmet aratott az F1-es világbajnoki sorozat tizennyolcadik futamán, a Szingapúri Nagydíjon. A célvonalon 30 másodperces előnnyel haladt át a Red Bull holland versenyzőjével, Max Verstappennel szemben, aki ezzel a második hellyel megőrizte összesített vezető pozícióját. Norris ausztrál csapattársa, Oscar Piastri lett a harmadik.

A 24 éves Norrisnak ez volt pályafutása és egyben szezonbeli harmadik győzelme. Az összesített tabellán továbbra is második Verstappen mögött, akit 52 pontos lemaradással követ. A McLaren továbbra is vezeti a konstruktőri kupát, mivel kettős dobogós helyezésének köszönhetően 41 pontra növelte előnyét a Red Bull előtt.

A kvalifikáció győztese, Norris jól kapta el a rajtot az éjszakai futam kezdetén. Bár több versenyző is letért a pályáról, megkeverve így a sorrendet, az első körök ütközésmentesen teltek. Norris nagy tempóban kezdte a futamot, és gyorsan másodperceket vert az üldöző Verstappenre és Hamiltonra. Albon a 11. helyről indult, de már a rajtnál küszködött az autójával, és a 17. körben műszaki problémák miatt kiállt a boxba. A 20. körben Norris még mindig az élen állt, és 13 másodperces előnye volt Verstappennel szemben.

Az első hármasból Hamilton volt az első, aki kiállt a boxba kereket cserélni, de csak a nyolcadik helyre sikerült visszatérnie. Verstappen a 30. kör környékén állt ki a boxba, ahogy csapattársa, Perez is. A holland Leclerc mögé, a negyedik helyre tért vissza a pályára. A McLaren válaszul Norrist állította ki a boxba, aki kemény keveréket kapott, és megtartotta első helyét a második Piastri előtt, aki még nem állt ki a boxba. Ő a 39. körben fejezte be a kerékcseréket, és a negyedik helyre tért visszatért. Az új gumikon magabiztos volt, és három körön belül megelőzte Russell és Hamilton Mercedeseit is. Norris szuverén volt az első helyen, tíz körrel a vége előtt közel 29 másodperces előnye volt Verstappen előtt. A holland szintén 18 másodperces különbséget tartott Piastri előtt. A csaták főleg a rajtmezőny mélyén zajlottak, de továbbra is ütközésmentesen. Négy körrel a vége előtt Magnussen számára véget ért a verseny, aki műszaki hiba miatt feladta a versenyt.

A bajnokságból még hat futam van hátra. A következőre egy hónapos szünet után október 20-án, vasárnap kerül sor az egyesült államokbeli Austinban.

Forrás: teraz.sk

Címkék: f1, szingapúr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 14:45, szerda | Sport

Bejelentette visszavonulását Raphael Varane

Varane profi pályafutása során világbajnoki címet és számos klubtrófeát nyert.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.