2024. június 29, szombat - Péter, Pál

Hírek

2024. Június 24. 10:51, hétfő | Sport
Forrás: teraz.sk

EURO 2024: Magyarország legyőzte Skóciát

EURO 2024: Magyarország legyőzte Skóciát

A magyar válogatott ezzel a győzelemmel életben tartotta a továbbjutás esélyét.
Marco Rossi csapatának jelenleg három pontja van, ugyanannyi, mint Ausztriának és Szlovákiának, de a magyaroknak rosszabb a a gólkülönbsége.

Magyarország 1-0-ra legyőzte Skóciát az Európa-bajnokság A csoportjának vasárnapi mérkőzésén. A magyarok a torna első győzelmével megőrizték esélyüket a nyolcaddöntőbe jutásra a tabella harmadik helyéről. A magyar győzelmet a csereként beálló Csoboth Kevin biztosította be a 100. percben. A skótok mindössze egy ponttal zárták a kontinensviadalt.

Mindkét csapat számára a továbbjutás egyetlen módja a teljes pontszerzés volt, ami az első félidő minőségében is megmutatkozott. Bár a skótok területi fölényben voltak, komoly helyzetbe nem kerültek, és a taktikai párharc sem nyújtott sok szépséget egyik oldalon sem. A sok pontatlanság csírájában fojtotta el a lehetőségeket, és a legtöbbször a tizenhatosok között játszottak, sok kemény szereléssel. A magyarok korán visszahúzódtak védekezésbe, de fél óra után megérezték, hogy a skótoknak nem tetszik túlságosan a játékvezetés, és megpróbálták magasabban támadni a passzjátékukat. Az egyetlen magyar lehetőség az első félidő végén adódott, amikor a 41. percben Orbán fejelt közelről,
de a labda a keresztlécen kötött ki.

A második félidő nagyjából ugyanígy alakult, a játék túlságosan a párharcokról szólt. A 68. percben egy borzalmas pillanat ragadta magával az összes játékost, amikor egy középkezdés után Varga csúnyán ütközött a skót kapussal, Gunn-nal. A magyar csatár mozdulatlanul maradt, és a pályára érkező mentősök hordágyon vitték el Vargát. Minden jel arra mutatott, hogy a mérkőzés gól nélküli döntetlennel végződik, és mindkét csapat befejezi a tornát. Varga hosszas kezelése miatt Tello vezetőbíró 10 percet hosszabbított, és a hosszabbítás utolsó percében Csoboth állította be a végeredményt.

A magyaroknak meg kell várniuk, hogy alakul majd a harmadik helyezettek tabellája, ahonnan négy csapat jut tovább. Jelenleg Marco Rossi csapatának három pontja van, akárcsak Ausztriának és Szlovákiának, de a magyarok mindkettőnél rosszabb gólkülönbséggel rendelkeznek.

Forrás: teraz.sk

Címkék: EURO 2024, Magyarorszag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 11:38, szerda | Sport

EB: Az osztrákok váratlanul megnyerték a D-csoportot, az angolok döntetlennel is csoportelsők

Az osztrákoknak három pontjuk volt a meccs előtt a Lengyelország elleni 3:1-es győzelem után, a franciáktól 0:1-re kikaptak, és +1-es mérlegükkel tudták, hogy a továbbjutáshoz elég a jobb gólarány, mint a magyaroké (-3).

2024. Június 25. 12:47, kedd | Sport

A Florida nyerte a Stanley Kupát, 4:3-ra verte az Edmontont

A Florida jatékosai annak ellenére emelték a fejük fölé a legértékesebb trófeát, hogy a döntő szériában ellenfelük 0-3-ról egyenlíteni tudott.

2024. Június 18. 11:51, kedd | Sport

SZENZÁCIÓ: Szlovákia legyőzte Belgiumot

Frankfurtban a szélső Ivan Schranz szerezte az egyetlen gólt a hetedik percben.

2024. Június 14. 12:27, péntek | Sport

Kezdődik az EURO 2024!

Június 14-én, pénteken 21.00 órakor kezdődik a müncheni Allianz Arénában a labdarúgó Európa-bajnokság, amelynek A csoportjában Németország és Skócia lép pályára elsőként.