2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Július 01. 10:30, hétfő | Sport
Forrás: Teraz.sk

EURO 2024: A szlovákok hosszabbítás után 1:2-re kikaptak Angliától

EURO 2024: A szlovákok hosszabbítás után 1:2-re kikaptak Angliától

Az Albion továbbjutását a hosszabbítás elején a csapatkapitány Harry Kane döntötte el.

A szlovák labdarúgó-válogatott első negyeddöntős szereplését tűzte ki célul egy nagy tornán. A szlovákok az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében hosszabbítás után, 1:2-re kikaptak az esélyesebb Angliától, Jude Bellingham a rendes játékidő utolsó előtti percében egyenlített. Az Albion továbbjutását a hosszabbítás első perceiben a csapatkapitány Harry Kane döntötte el. Az angol csapat a negyeddöntőben (július 6-án Düsseldorfban) Svájccal találkozik.

Francesco Calzona edző csapata már a negyedik mérkőzésen szerzett vezetést az EURO 2024-en, a 25. percben Ivan Schranz nyitotta a gólok sorát, akinek ez már a harmadik pontos találata volt a tornán. A szlovákok az első felvonásban nem hagyták cserben szurkolóikat, magabiztosan játszottak és aktív játékot mutattak be. Azonban a térfélcsere után a szlovák válogatottnak mintha elfogyott volna az ereje, az "Albion" nagy nyomás alatt tartotta őket, és az 50. percben Phil Foden révén egyenlítő gólt szerzett. A szlovákokat azonban a tornán harmadszor is segítette a VAR-rendszer, amely Foden befejezésénél lest állapított meg.

Az angol csapat beszorította ellenfelét a saját tizenhatosa elé, de sokáig úgy tűnt, hogy a szlovákok lendületes játékkal ellenállnak a csúcsfavorit nyomásának. Elérkezett azonban az utolsó előtti perc, és Jude Bellingham egy látványos ollózós rúgással az első kaput eltaláló lövéséből hosszabbításra küldte a mérkőzést. Anglia már az első percben magához ragadta a lendületet, és Harry Kane vezetéshez juttatta csapatát. A favorit ezután visszahúzódott védekezni. A hosszabbítás első részének végén Peter Pekarík egyenlíthetett volna, de a nehéz helyzetből a léc fölé küldte a labdát. A szlovákok a rendes játékidőben felhozott védekező cseréknek is köszönhetően nem tudtak több gólszerzési lehetőséget kialakítani, és a nyolcaddöntőben nyújtott hősies teljesítményük ellenére búcsúztak a tornától.

A szlovákok a szétválás óta harmadszor jutottak be az EB csoportkörébe, illetve másodszor sikerült továbbjutniuk a kieséses szakaszba. Szlovákia mostani, Anglia elleni találkozója után is érvényes maradt az a statisztika, hogy a szlovákok még soha nem győztek le brit-szigeteki csapatot, ugyanakkor tétmérkőzésen még soha nem kaptak ki szigetországi csapattól egy gólnál nagyobb különbséggel.

Nyolcaddöntő /AufSchalke Arena, Gelsenkirchen/

Anglia - Szlovákia 2:1 hosszabbítás után (1:1, 0:1)

Gólok: 90.+5 Bellingham, 91. Kane - 25. Schranz - Játékvezető: Eyisoy, Ersoy (török), Sárga lap: Guehi, Bellingham, Mainoo - Kucka, Škriniar, Pekarík, Vavro, Gyömbér.

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Guehi, Trippier (66. Palmer) - Mainoo (84. Eze), Rice - Saka, Bellingham (106. Konsa), Foden (90.+4 Toney)- Kane (106. Gallagher).

Szlovákia: Dúbravka - Pekarík (109. Tupta), Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka (81. Bero), Lobotka, Duda (81. Bénes)- Schranz (90.+3 Gyömbér), Strelec (61. Boženík), Haraslín (61. Suslov).

Forrás: teraz.sk

Címkék: EURO 2024

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 10:35, kedd | Sport

A szlovák jégkorong-válogatott kijutott a 2026-os téli olimpiára

Ez lesz a hetedik alkalom, hogy a szlovák jégkorongozók részt vesznek téli olimpián.

2024. Augusztus 27. 18:12, kedd | Sport

Különleges díjat kap Ronaldo az UEFA-tól a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért

Ronaldo tartja a rekordot a Bajnokok Ligájában, 183 mérkőzésen összesen 140 gólt szerzett a Manchester United, a Real Madrid és a torinói Juventus színeiben.

2024. Augusztus 26. 10:49, hétfő | Sport

Lando Norris nyerte a Holland Nagydíjat

A brit az időmérőt is menyerte, azonban a rajt nem sikerült túl jól a számára, ugyanis Verstappen már az első métereken sikeresen megelőzte.

2024. Augusztus 06. 18:27, kedd | Sport

22 aranyat nyert az országos bajnokságon a KCK Somorja

Kis híján ötven, szám szerint negyvenhat dobogót érő eredményt értek el a somorjai kajakosok és kenusok a pozsonyi szlovák bajnokságon, amelyen huszonnégy klub vett részt.