2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2024. Október 04. 11:55, péntek | Sport
Forrás: dunajskostredsky.sk

DS: Önkénteseket keresnek a jövő évi U21-es EB szervezői csapatába

DS: Önkénteseket keresnek a jövő évi U21-es EB szervezői csapatába

2025. június 11. és 28. között Szlovákia ad otthont az U21-es labdarúgó-Európa-bajnokságnak. A mérkőzéseket nyolc városban, köztük Dunaszerdahelyen játsszák majd.

Az SFZ Event s.r.o. önkénteseket keres ennek a fontos eseménynek a szervezéséhez és lebonyolításához.

Szeptember 30-án, hétfőn a szervezőbizottság önkéntességért felelős vezetője, Júlia Jančíková látogatott el Dunszerdahelyre, hogy az érdeklődők számára bővebb tájékoztatást nyújtson, és a városi médián keresztül bemutassa az egyedülálló eseményen való részvétel lehetőségeit.

Ez a fontos európai futballesemény, amelynek megrendezése nagy megtiszteltetés Szlovákia számára, a történelemben először kerül megrendezésre egyetlen országban - mondta Júlia Jančíková.

Igaz, hogy hazánkban nem beszélhetünk az önkéntesség aktív múltjáról, de hozzátette, hogy tapasztalatai szerint az önkéntesek több okból is jelentkeznek ilyen eseményekre: segíteni akarnak, idegennyelv-tudásukat akarják kamatoztatni, részesei akarnak lenni egy nagyobb eseménynek.

Mind a középiskolások, mind az egyetemi hallgatók számára nagy előny, hogy az UEFA igazolást állít ki az elvégzett munkáról, ami a továbbtanulásra való jelentkezésnél, álláspályázatnál pozitívan befolyásolhatja az értékelést. Az önéletrajzban is jól mutat egy nemzetközi szervezet által kiállított igazolás az önkéntes munkáról.

A diákokon kívül azonban gyakorlatilag bárki jelentkezhet, aki elmúlt 16 éves - felső korhatár nincs.

A szervezők korlátozott számban ruházatot, ételt és italt, mobiltelefon-használati költségtérítést és természetesen balesetbiztosítást biztosítanak az önkéntes tevékenység időtartamára.

Bár az ország egy futballeseményre készül, fontos tudni, hogy nem csak focistákat és sportolókat keresnek a szervezői csapatba. Szükség lesz például egészségügyi személyzetre, VIP-vendégeket kísérő asszisztensekre, média önkéntesekre és sok más pozícióra. Az egyéni jelentkezési lap kitöltésekor az érdeklődők megtalálják benne a különböző tevékenységi területeket és azok leírását.

Országos szinten mintegy 1200 önkéntesre lesz szükség (mind a szervezési, mind a végrehajtási fázisban, mind a nyolc helyszín esetében együttesen). Dunaszerdahelyen körülbelül 100-120 fővel számolnak.

A rendezvénysorozatra az online regisztráció már megkezdődött, bár a szervező a közeljövőben országos kampányt indít a rendezvény népszerűsítésére.

A jelentkezési lap kitöltése után a jelentkezőkkel egyéni interjút tartanak, majd a sikeres pályázók képzésen vesznek részt, amely felkészíti őket az önkéntes munkára. Ezt követően a helyi önkéntesek minden városban találkoznak, hogy megismerjék a helyszíneket és megismerjék a csapatokat.

Az eseménysorozat konkrét időpontjait a szervezők az UEFA-val való egyeztetést követően egy későbbi időpontban jelentik be.

Ha érdekel ez a lehetőség, az alábbi linken jelentkezhetsz:

https://under21.futbalsfz.sk/dobrovolnici/

Forrás: dunajskostredsky.sk

Címkék: ds, U21-es EB

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 14:45, szerda | Sport

Bejelentette visszavonulását Raphael Varane

Varane profi pályafutása során világbajnoki címet és számos klubtrófeát nyert.

2024. Szeptember 23. 12:48, hétfő | Sport

F1: Norris rajt-cél győzelmet aratott Szingapúrban

A 24 éves Norrisnak ez volt pályafutása és egyben szezonbeli harmadik győzelme.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.

2024. Szeptember 09. 10:46, hétfő | Sport

Sinner nyerte a US Open-t

Ebben az évezredben csak a svájci Roger Federernek és a szerb Novak Djokovicnak sikerült mindkét keménypályás Grand Slam-tornát megnyernie ugyanabban a szezonban.