2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi
Forrás: teraz.sk

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.

Kedden (október 22-én) Robert Fico (Smer-SD) szlovák miniszterelnök, Aleksandar Vučić szerb elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozik a komáromi Új Erődben. Az illegális migrációról, az Európai Unió (EU) külső határainak védelméről és a regionális együttműködés megerősítéséről tárgyalnak majd. A delegációban a résztvevő országok belügyminiszterei is részt vesznek. A találkozóról a TASR-t a Szlovák Köztársaság Kormányhivatalának sajtóosztálya tájékoztatta.

„Az EU együttműködése a nyugat-balkáni országokkal, és különösen Szerbiával az egyik kulcsfontosságú tényező az európai migrációs helyzet javításában. Ennek az együttműködésnek a középpontjában olyan intézkedések állnak, amelyek célja a határvédelem megerősítése a migrációs útvonalon, a nyugat-balkáni országok kapacitásainak támogatása a menekültügyi, illetve a visszatérési eljárásokban, valamint a vízumpolitika összehangolása az Európai Unióval” - tették hozzá.

A vezetők kedden Komáromban innovatív megoldásokat is megvitatnak az Európába irányuló illegális migráció megállítására. A szlovák kormányhivatal szerint megoldást jelenthetnek a külső központok, az EU-n kívüli menedékkérelmek feldolgozására szolgáló, úgynevezett hotspotok. Rámutatott, hogy ezek jelenleg is működnek, például Olaszország Albániával együttműködve tart fent ilyen központokat.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Fico, orbán, találkozó, Vucic

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 11:35, péntek | Helyi

Lemond miniszteri posztjáról Zuzana Dolinková

Kritizálta többek közt a kormány konszolidációs intézkedéseit.

2024. Szeptember 16. 10:59, hétfő | Helyi

Rekordmagasságot ért el a Duna szintje Bécsben

A hidrológusok és a vízgazdaság dolgozói folyamatosan korrigálják a dunai árhullámot, köszönhetően a gátak időben történő felszabadításának, ami 2002-ben nem történt meg, és hatalmas kritikát váltott ki.

2024. Július 30. 11:01, kedd | Helyi

DS: Tervezett áramszünet várható a jövő héten

2024. augusztus 06-án, az elosztórendszer létesítményein vagy azok védelmi sávjaiban tervezett munkálatok miatt áram nélkül maradnak egyes utcák Dunaszerdahelyen.

2024. Október 21. 13:58, hétfő | Sport

F1: Duplázott a Ferrari Austinban

Az olasz csapat dupláját Carlos Sainz erősítette meg a második hellyel.