2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Május 11. 08:44, csütörtök | Bulvár
Forrás: teraz.sk

Sanna Marin leköszönő finn miniszterelnök és férje válnak

Sanna Marin leköszönő finn miniszterelnök és férje válnak

Hozzátette, hogy férjével, Markus Räikkönennel továbbra is a legjobb barátok maradnak.

Sanna Marin leköszönő finn miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy férjével beadták a válókeresetet. Erről a TASR számol be az AFP hírügynökség jelentése alapján.

"Együtt adtuk be a válókeresetet. Hálásak vagyunk az együtt töltött 19 évért" - közölte Marin az Instagram közösségi hálózaton.

Hozzátette, hogy ő és férje, Markus Räikkönen "továbbra is a legjobb barátok maradnak". Räikkönen szintén az Instagram-fiókján jelentette be a válást. A párnak van egy közös ötéves kislánya, Marin azt mondta, hogy továbbra is "családként fognak együtt időt tölteni".

A most 37 éves Marin 2019-ben a világ legfiatalabb megválasztott női miniszterelnöke lett. Ezzel egy olyan balközép koalíciót vezetett, amelyben öt másik női pártvezető is részt vett, közülük négyen 35 év alattiak voltak.

A koronavírus-járvány idején Marin népszerűsége a csúcson volt. Hamarosan azonban a magánéletéről szóló információk kezdtek címlapokra kerülni, ami polarizálta a társadalmat. Például a kiszivárgott felvételek, amelyeken finn hírességek egy csoportjával bulizik, ártottak a hírnevének.

Áprilisban Marin Szociáldemokrata Pártja (SPD) végül harmadik lett a választásokon a konzervatív Nemzeti Koalíció és a bevándorlásellenes Finnek Pártja (PS) mögött. Marin kormánya már lemondott, de az új kormány kinevezéséig hivatalban marad.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.