2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2022. Március 12. 14:10, szombat | Interjú
Forrás: samorin.sk

A somorjai tenisz csillaga - interjú Méri Eszterrel

A somorjai tenisz csillaga - interjú Méri Eszterrel

A somorjai Méri Eszter tavaly a világ legjobb 800 teniszezőjének egyike lett, idén pedig még nagyobb célokat tűzött ki maga elé. A Somorja és Vidéke által készített interjút a samorin.sk városi portál tette közzé.

Január elején Törökországban, a tengerpart mellett edzett. Az időjárás nagyon messze volt a kellemestől. Hét fok volt, gyakran esett az eső, és nagyon fújt a szél. Nem volt egyszerű játszani a kültéri pályákon. Két torna után hazautaztak, itthon folytatta az edzéseket.

Már javában tart a 2022- es év, de előbb tekintsünk vissza a tavalyira. Milyen volt?

– A legjobb válasz erre a női egyéni világranglista. A 2021-es évet nulla ponttal kezdtem, az esztendő végére sikerült annyi pontot szereztem, hogy bekerültem a legjobb nyolcszáz közé. Ezzel az eredménnyel elégedettek voltak az NTC-ben (Národné tenisové centrum/Nemzeti Teniszközpont), amelynek égisze alatt sportolok.

Melyik tornákra emlékszel vissza a legszívesebben?

– A júniusi Banja-Luka-i és nemsokára a szerbiai prokupljei tornára. Mindkét esetben a selejtezőből verekedtem tovább magam. Az első esetben egészen az elődöntőig meneteltem, majd a negyeddöntőig. Nagyon jó meccseket játszottam, naponta pályára léptem. Majd ősszel a tunéziai Monastirben is sikerült ismét elődöntősnek lennem. Míg a nyári tornákon salakon voltam sikeres, szeptemberben keményborítású pályán. Végre megbizonyosodtam arról, hogy nem csak salakon tudok sikeres lenni. Ez nagyon jó a további tornák előtt.

Mennyit pihentél az idény után?

– Két hetet. De nem felrakott lábbal. A pihenés sem a semmittevésről szólt. Jó volt egy kicsit elfelejteni a teniszt, és a suli került az előtérbe. Szerencsére a somorjai magyar gimiben mindenki rugalmasan áll a dolgokhoz, lehetőség van on-line felelni, dolgozatot íri. Ez az évfolyam nehezebb, mivel érettségizni fogok. A pihenő után háromhetes tátrai felkészülésen voltam.

Hol edzel?

– Pozsonyban, az NTC-ben. Újra meg kell találnom a ritmust. Sokat kell játszanom, javítanom kell a pontosságon. Ez egyelőre nem az igazi, ami megmutatkozott a januári törökországi tornákon is. Ez mindig így van az év elején. Eltart egy ideig, mire visszatalálok a megszokott játékomhoz.

Célok 2022-ben?

– Az, hogy az esztendő végén a női egyéni világranglistán ott legyek a legjobb 400–500 között. Ebben az évben igyekszem 60–80 ezer dollár összdíjazású csehországi tornákon részt venni. Egyszerűbb az utazás, és ha az ember a selejtezőből kerül fel a főtáblára, akkor már 6-7 pontot is szerezhet a ranglistába.

Sikerül a sűrű programod ellenére néha megállnod a somorjai teniszpályán?

– Persze. Például most sem maradhatott el a hagyományos karácsonyi meccsem a volt mesteremmel, Varga Peti bácsival.

Jávorka Karin személyben újabb nagyon tehetséges teniszezője van az STK-nak. Hogy látod a pályafutását?

– Az év végén sikerült játszanunk, közelről is megfigyelhettem. Karin nagyon sokat fejlődött az elmúlt évek alatt. Gyorsabban, erőteljesen játszik, javultak az ütései. Jobban el kell még sajátítania a taktikát, növelnie az önbizalmát. Erre a nemzetközi tornák a legjobbak. Főleg olyan játékosok ellen, akiknél nem a becsületesség, a sportszerűség van az első helyen. Összeségben elmondhatom, hogy Karin nagyon jó úton halad.

Megjelent a Somorjai és Vidéke februári számában.

Címkék: somorja, Sport, tenisz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.